Podpecníky Pod Pecou z Mojmíroviec

Pečeniu Podpecníkov sme sa začali venovať v roku 2008, keď sme pri príležitosti nášho syna dostali do daru hlinenú piecku. Slovo dalo slovo. Stará mama nám rozpovedala o tom, ako sa pieklo kedysi.

Nápadu sme vdýchli dušu a tak sa začal písať nový príbeh na gastronomickej scéne.

Pochádzame z Mojmíroviec pri Nitre, preto sme dostali prívlastok ,,Mojmírovské Podpecníky”. Podpecníky sú tradičné chlebové posúchy z kysnutého cesta obložené výlučne kvalitnými slovenskými ingredienciami ako je bryndza, slanina, klobása, oštiepok, cibuľa, jablká, lekvár či orechy. Pripravujeme ich priamo pred očami návštevníkov podujatia a zapekáme v tradičnej hlinenej piecke na agátovom dreve, ktorá dodáva posúchom neodolateľnú vôňu a chuť.

Ponúkame 8 druhov týchto chrumkavých dobrôt v slanej i sladkej verzií. Našou netradičnou špecialitou sú Podpecníky zo špaldovej múky. Tohtoročnou novinkou bude špeciálny vegánsky podpecník, keďže dopyt po vegánskom stravovaní je čoraz obľúbenejší.

Tešíme sa obľube zákazníkov každej vekovej kategórie a teraz sa Podpecníky pečú po celom Slovensku.